Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Amerikaanse acteur Alec Baldwin, producent van de film “Rust”, en de wapenofficier van de film, Hannah Gutierrez Reed, worden beschuldigd van doodslag bij het doodschieten van cameraman Helena Hutchins, volgens de Eerste officier van justitie van New Mexico. Rechter Mary Carmack Altoys in een verklaring.

Donderdag bevestigde een persbericht dat de adjunct-directeur van “Rust”, David Holes, een pleidooiovereenkomst had getekend waarin hij pleitte schuldig te zijn aan “een beschuldiging van nalatig gebruik van een dodelijk wapen”. De verklaring voegde eraan toe dat de voorwaarden van deze overeenkomst een proeftijd van zes maanden omvatten.

Er zal geen aanklacht worden ingediend tegen de regisseur van de film, Joel Souza, zo staat in het persbericht.

CNN heeft contact opgenomen met acteurs Alec Baldwin en Hana Gutierrez Reid, die verantwoordelijk is voor wapens op de filmset, voor commentaar. CNN zal ook contact opnemen met directeur Joel Souza.

Acteur Alec Baldwin was in New Mexico op de set van zijn western “Rust”, waarin hij schittert en produceert op 21 oktober 2021. De politie zegt dat hij een projectiel heeft afgevuurd met een “claw” gun (kleurloze munitie) gedragen door de oude acteur. 68, op de set, wat leidde tot de dood van fotograaf Helena Hutchins, 42, de directeur fotografie van de film. Bij het ongeval raakte ook filmregisseur Joel Souza (48) gewond.

Een verklaring die destijds door de politie werd vrijgegeven, zei dat onderzoekers dachten dat de scène het gebruik van een vuurwapen betrof, eraan toevoegend dat “rechercheurs onderzoeken hoe en welk type projectiel werd afgevuurd.”

Elliott Williams, een juridisch analist voor CNN, zei van zijn kant dat de aanklager heeft besloten acteur Alec Baldwin te beschuldigen van doodslag bij de dood van cameraman Helena Hutchins.

Hij voegde eraan toe: “Ik ben helemaal niet verrast door deze beschuldigingen, vooral als acteur Alec Baldwin gescheiden is van producer Alec Baldwin, zou het moeilijk zijn om hem hier beschuldigd te zien worden van een misdaad als acteur.”

“Alec Baldwin is eigenlijk aangeklaagd omdat hij iemand was die verantwoordelijk was voor wat er op de set gebeurde”, vertelde Williams aan CNN’s Kate Baldwin. Hij voerde aan dat de wet het definieert als “de zorgplicht die een redelijk persoon in een vergelijkbare situatie zou uitoefenen”. Hij legde uit dat het bevel aanklagers verplicht om gebeurtenissen die zich op andere filmlocaties hebben voorgedaan, te herzien.

Maar Williams merkte op: “Dit was geen eenvoudig ongeval op de set, althans zoals beweerd door aanklagers, noch was het een mislukking van het commando op de set dat resulteerde in een ongelooflijk tragische dood.”

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *