Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Een paar weken geleden werd ik bij puur toeval, terwijl ik door YouTube-clips scrolde, tegengehouden door een video van het Saoedische bedrijf “TV 11”, voor een van de afleveringen van de serie “Al- Khalat”. Ik vond veel van die afleveringen, bekeek er een paar en vond het idee over het algemeen leuk. Daarom ben ik een van degenen die het meest verlangen naar de film “The Mixer +”, die nu beschikbaar is op het Netflix-platform, en het is een samenwerking tussen het platform en het Saoedische bedrijf.

Credit: Netflixen

De naam hield me tegen.. “The Mixer.” Mijn eerste vraag was aan de maker van het werk, Ali Al-Kalthami, over de redenen voor deze keuze, en hij antwoordde mij: “Drie jaar geleden begonnen we dit experiment op internet, en het was een ruimte voor experimenten en het verzamelen van verhalen van alle soorten en vormen, dus we dachten dat de beste naam mixer was.” Verhalen zijn die met elkaar vermengd zijn, verschillende gevoelens en details combineren.”

Khallat+_Netflix 1
Credit: Netflixen

Maar hij voegt eraan toe: “Nu zijn we een nieuwe fase ingegaan en hebben we besloten een film te maken die een samenvatting van de ervaring combineert met één thema, namelijk sociale fraude.” En voor wie deze film net gaat bekijken, zonder enige spoilers, presenteert het twee uur durende werk vier verhalen gebaseerd op het tricker-principe. . In een deel gebruikt de film een ​​oud Arabisch spreekwoord: “Wie een truc heeft, laat hem bedriegen.” Het presenteert verschillende verhalen gebaseerd op gimmicks, maar laat me je vertellen, dit zijn gimmicks waarvan we de eigenaars sympathiseren.

Khallat+_Netflix 2
Credit: Netflixen

Maar hij zegt: “Stel je met mij het volgende scenario voor, in een schrijfkamer, een groep academisch intelligente schrijvers die levenservaring en sociaal intelligente mensen ontmoeten. Deze vergelijking in de schrijfkamer maakt de teksten soberder en diverser… In de mixer hebben we ervoor gezorgd dat het niet gericht is op een specifiek publiek. Je zult dus zien dat een van de hoofdrolspelers in Blender een chef-kok is in een restaurant, en we gaan over op jonge mensen die hun vriend proberen te redden op een bruiloft, een stel van middelbare leeftijd dat door een crisis gaat en een gezin dat uit land tot land. Hij voegt eraan toe: “Wij in de schrijfkamer hebben verschillende achtergronden, uit alle lagen van de bevolking, en we omarmen de verschillen tussen ons, en dat weerspiegelt zich in ons werk.”

Khallat+_Netflix3
Credit: Netflixen

Hij vervolgt: “Stel je samen met mij het volgende scenario voor: in een schrijfkamer ontmoet een groep academisch intelligente schrijvers een groep mensen met levenservaring en sociaal intelligente mensen. Deze vergelijking in de schrijfkamer maakt de teksten soberder en diverser… We waren voorzichtig in de mixer dat het niet gericht was op een specifiek publiek. Hiervoor zul je zien dat een van de hoofdrolspelers in Blender een chef-kok is in een restaurant, en we schakelen over op jonge mensen die hun vriend proberen te redden op een bruiloft, een stel van middelbare leeftijd dat door een crisis gaat en een gezin dat op reis is. van het ene land naar het andere. Hij voegt eraan toe: “Wij in de schrijfkamer hebben verschillende achtergronden, uit alle lagen van de bevolking, en we omarmen de verschillen tussen ons, en dat weerspiegelt zich in ons werk.”

Wat deze film misschien anders maakt dan sommige van de Arabische werken die eerder op Netflix zijn geproduceerd, is de sociale specificiteit die er duidelijk in lijkt. twijfel.

Khallat+_Netflix 4
Credit: Netflixen

Maar Al-Kalthami en zijn team concentreren zich hierop in hun werk, omdat ze geloven dat “het naar het lokale brengen” de enige manier is om het globale te bereiken. En hij voegt eraan toe: “Ik geloof dat we in een tijd leven waarin de dominant dezelfde is, dus er is geen privacy in de inhoud, in de mate dat het monochromatisch is geworden, en de werken worden herhaald en van elkaar gekopieerd.” Maar vandaag geloof ik dat we een tijdperk naderen waarin lokale elementen zullen verschijnen, hoe meer het werk wordt ondergedompeld in het lokale, bewust in de lijn van het globale loopt, het zal acceptabeler worden voor mensen die op zoek zijn naar iets nieuws.

Ali zegt: “Saoedi-Arabië is nu getuige van een economische, culturele en artistieke beweging, en dit is een kans voor de wereld om deze samenleving van dichtbij te leren kennen, vanuit het oogpunt van een dramatisch werk als Al-Khalat. Bij Al-Khalat probeerden we lokaal te zijn en we hebben bewezen dat als we lokaal vertegenwoordigen, we de hele wereld bereiken met eerlijkere inhoud.” .

De serie “Al-Khalat” heeft misschien miljarden views op YouTube getrokken, maar zijn aanwezigheid als film op een platform als Netflix is ​​​​genoeg om van die cijfers exponenten te maken en ze naar een nieuw publiek te brengen dat geïnteresseerd is in meer informatie over de privacy en voordelen van deze gemeenschap.

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *