(CNN) — Het Amerikaanse ministerie van Justitie maakte woensdag bekend dat een buitenlandse vrouw schuldig pleitte aan het sturen van brieven met ricine aan de toenmalige president Donald Trump in het Witte Huis en 8 wetshandhavers in Texas.

Het ministerie zei dat Pascal-Cecile Veronique Ferrier, een dubbele nationaliteit met Frans en Canadees staatsburgerschap, in september 2020 dreigbrieven heeft gestuurd met daarin een giftige stof.

Het ministerie van Justitie haalde gerechtelijke documenten aan: Ferrier gaf toe dat ze ricine had gemaakt in haar huis in Quebec, Canada, en dat ze de giftige stof in de enveloppen had gestopt van brieven die ze schreef aan de toenmalige president Trump in het Witte Huis en acht wetshandhavers.

De afdeling zei dat de vrouw in 2019 enkele weken in Texas was gearresteerd en besloot brieven met ricine te sturen naar wetshandhavers waarvan ze dacht dat ze betrokken waren bij haar detentie.

Nadat hij de brieven vanuit Canada had gestuurd, werd Ferrier gearresteerd terwijl hij met geweren en munitie de grens naar de VS probeerde over te steken.

“Deze vrouw slaagde er niet in talloze overheidsfunctionarissen te vergiftigen, maar haar acties blijven veel van deze toegewijde ambtenaren angst en stress bezorgen, en we zijn dankbaar voor het harde werk van de FBI en onze andere wetshandhavingspartners in haar identificeren’, zei de Amerikaanse advocaat. en arresteer haar.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *