(CNN) — Vertegenwoordigers van elk van de voormalige Amerikaanse presidenten (Bill Clinton, George W. Bush en Barack Obama) zeiden dinsdag, nadat geheime documenten waren gevonden in het huis van de voormalige Amerikaanse vice-president Mike Pence, dat de voormalige presidenten hun gerubriceerde documenten na hun vertrek naar het Nationaal Archief. hun posities.

De ontdekking van geheime documenten bij Mike Pence thuis was de derde in zijn soort in de afgelopen maanden, waarbij voormalig president Donald Trump en huidig ​​president Joe Biden onder de loep werden genomen nadat in hun huizen geheime documenten waren gevonden.

Geen van de kantoren van de voormalige president maakte melding van aanvullende huiszoekingen in huizen of kantoren waar mogelijk documenten kunnen worden opgeslagen. In plaats daarvan benadrukten ze de procedures die deze leiders volgden toen ze het Witte Huis verlieten in 2001, 2009 en 2017.

“Alle geheime documenten van de president zijn naar behoren afgeleverd bij het Nationaal Archief, in overeenstemming met de Presidential Records Act”, aldus het kantoor van Clinton.

Vertegenwoordigers van Bush en Obama zeiden ook dat ze dezelfde procedure volgden bij het overdragen van zowel geheime als niet-geclassificeerde documenten aan het Nationaal Archief, en het kantoor van Barack Obama voegde eraan toe dat het Archief de fysieke en legale bewaring van die documenten blijft behouden.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *