Enorme epische veldslagen en explosies, verbluffende scènes en een man die vecht tegen een tijger. De nieuwste Indiase film “RRR” of “Rise, Roar, Revolution” heeft de wereld in vervoering gebracht.

Na de soundtrack van Rihanna en Taylor Swift bij de Golden Globes overtrof RRR’s “Natto Natto” de prijs voor Best Original Song.

De actiefantasie over echte Indiase revolutionairen die vechten tegen het kolonialisme wordt genomineerd voor een Oscar, een zeldzaam moment voor een Indiase film.

De film verdiende wereldwijd al meer dan 150 miljoen dollar en stond 16 weken lang in de top 10 van meest bekeken niet-Engelstalige films op Netflix.

Thuis wordt het succes van de film in het buitenland gevierd, waarbij de Indiase premier Modi de filmmakers persoonlijk feliciteerde nadat ze de Golden Globe hadden gewonnen en zei dat de prestigieuze eer elke Indiër trots maakte.

Hollywood heeft de afgelopen jaren zijn deuren geopend voor niet-Engelse films, zoals ‘Parasite’, de eerste anderstalige film die de Oscar voor beste film won.

En als het de Oscar wint, zal het de eerste overwinning zijn voor een Indiase film, en het zal historisch zijn.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *