Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — De eerste keer dat Robin Wu de warme kleuren van zandsteen en de uitgestrekte Amerikaanse westelijke hemel zag, was door het raam van een tourbus… terwijl het landschap zich voor hem ontvouwde.

De Britse beeldend kunstenaar, nu gevestigd in Chicago, VS, staat bekend om zijn verbluffende beelden van verre landschappen, met behulp van drone-verlichting, halo’s van rotsachtige pieken of het schrijven van symbolische letters in de lucht, als signalen van een bovennatuurlijke entiteit.

Maar Art Lowe was altijd slechts een passieproject, terwijl hij gefocust was op zijn muziekcarrière, vooral omdat hij een van de vier leden is van de synthpopgroep Ladytron.

“(Fotografie) begon als een hobby die al mijn tijd in beslag nam”, legde hij uit in een interview met CNN. Maar sinds de band in 2011 op pauze ging na het uitbrengen van vijf studioalbums (ze brachten hun zesde, titelloze album uit in 2019 en hun zevende, “Time’s Arrow”, deze maand), begint hij een nieuwe carrière vanaf nul, eraan toevoegend dat “de tweede deden hun eigen soloprojecten, maakten hun eigen muziek en brachten hun eigen albums uit”, en bevestigden: “Dit was mijn soloproject.”

Wu’s foto’s worden gekenmerkt door een mengeling van de klassieke persoonlijkheid van de fotograaf die licht en landschappen combineert, terwijl hij ze verweeft om contrasterende beelden vast te leggen. Hij begint vaak met donker avondlicht of donkere nachtkleuren en verlicht vervolgens strategisch delen van de scène met consumentendrones. Op één afbeelding hangt een briljante horizontale lijn boven een gletsjer in de Peruviaanse Andes, waardoor de glinstering van het ijs tegen de donker wordende lucht zichtbaar wordt. In een andere animatie simuleerde Wu een elektrische storm in Joplin Valley, Utah, maar met perfect rechte lichtstrepen in plaats van intense bliksemflitsen.

Het fotoboek van de kunstenaar uit 2018, Lux Noctis, bevindt zich in de collecties van het Guggenheim en het Museum of Modern Art in New York, en ze heeft advertenties gefotografeerd voor Apple, Audi en Google, evenals voor DJ en muziekproducent Zedd.

Afgelopen zomer onthulde Wu een enorm project voor National Geographic, een cover en multimediafunctie op Stonehenge die het mysterieuze monument verlichtte met zijn drones.

In november overtrof een van zijn NFT-videoloops, een 4K-videoloop met de titel “An Irresistible Force”, zijn hoge schatting met meer dan 25% tijdens een veiling georganiseerd door Sotheby’s in Hong Kong, die werd verkocht voor HKD 441.000. (ongeveer $ 56.500).

“Ik stond mezelf niet toe te dromen over wat ik nu heb bereikt”, zei Wu. “Ik wilde gewoon kunnen leven van kunst en fotografie”, vervolgde hij.

Inspiratie: buitenaardse wezens

Wu heeft zich altijd aangetrokken gevoeld tot afgelegen wilde oorden op zoek naar eenzaamheid. Zijn ouders emigreerden van Hong Kong naar het Verenigd Koninkrijk voordat hij werd geboren, en hij groeide op als een introvert kind in Liverpool, zegt hij, en had een hekel aan school. Hij was gefascineerd door sciencefictionfilms die de buitenaardse wereld vermengden met het dagelijks leven, zoals Steven Spielbergs Close Encounters of the Third Kind, waarin Devils Tower in Wyoming werd afgebeeld als een plek om met de buitenwereld te communiceren. Onbekend met Amerikaans terrein, legde Wu uit dat hij aanvankelijk dacht dat de Butte, een nationaal monument, een fictieve geologische entiteit was.

Filmbeelden van verre woestijntaferelen vermengd met griezelig licht vormden de vormende inspiratie voor zijn werk. “Het idee van deze schijnbaar onmogelijke lichten, ingebakken in mijn hoofd, die door de lucht bewegen, lijkt een beetje op zoeklichten in een heel gewoon (Amerikaans) landschap”, zei hij.

Robin Wu heeft voor zijn werk veel gereisd naar afgelegen locaties in de Verenigde Staten en daarbuiten. Hij maakte dit beeld van de zoutvlakten van Bolivia en gebruikte het uitgestrekte, lege land als canvas. , duidelijke tekstCredit: Ruben Wu

Hij begon aan zijn eerste filmtournee door de VS in 2013, bijna tien jaar nadat hij Ladytron had verlaten. De fotoserie bevatte levendige beelden van de Grand Canyon en de woestijn van South Dakota, evenals een time-lapse van Devils Tower ‘s nachts, tussen de sterrensporen.

Twee jaar later ontdekte Wu de impact die drone-verlichting kan hebben op de natuurlijke wereld terwijl hij buiten aan het fotograferen is met auto’s.

“Ik vloog met de drone over een paar kliffen en ik was volledig gebiologeerd door het effect dat het op het landschap had”, legt hij uit. “Het deed de kliffen gloeien en ging naar gebieden die onmogelijk kunstmatig verlicht zouden kunnen worden.”

Fotograaf Robin Wu
Wu werd voor het eerst geïnspireerd door Close Encounters of the Third Kind, wat zijn interesse in het Amerikaanse Westen opwekte., plain_textCredit: Ruben Wu

Wu stemt drones af op zijn behoeften voor elk shot of project. Hij legde uit dat zijn eerste iteratie, toen de technologie nog in de kinderschoenen stond, een “enorme” drone met acht propellers was met zelfgemaakte lichten die slechts acht minuten lang gloeiden. Hij gebruikte toen een 3D-geprinte boog met een warm LED-licht, maar gaf het twee minuten extra in de lucht. De technologie die hij nu gebruikt geeft hem wat meer ruimte, met een half uur om uit te vliegen, te schilderen en terug te komen, maar hij heeft moeten leren werken binnen de grenzen van elke groep.

“Ik maak me nu minder zorgen, omdat ik veel drones heb vernietigd”, zei hij. “Uiteindelijk zijn het maar hulpmiddelen”, vervolgde hij.

experimentele serie

Na het ontwikkelen van fotoseries zoals “Lux Noctis” en “Aeroglyphs”, die experimenteerden met spookachtige verlichting en geometrische vormen in de lucht, realiseerde Wu zich dat hij beweging en geluid in zijn werk wilde opnemen vanwege zijn muzikale achtergrond. Hij begon met het maken van videoloops van 15 seconden van zijn beelden, waarbij hij lichtstralen liet zien die patronen vormden of de maan die door de lucht boog, liet zien op de beats van elektronische muziek die hij produceerde.

Hij legde uit: “Deze (werken) waren meestal experimenteel en hadden geen uiteindelijk doel. Het waren gewoon dingen die ik deed voor de liefde en voor de liefde, “waarbij hij opmerkte:” Ik kon ze geen licentie geven, ik kon ze niet afdrukken … dus er waren maar een paar tags. Like mijn Instagram-pagina.

Fotograaf Robin Wu
Wu kreeg de opdracht om op verschillende locaties te fotograferen, waaronder de woestenijen van New Mexico. Deze foto is het resultaat van een fotosessie van 20 uur., plain_textCredit: Ruben Wu

Maar in januari 2021 vond Wu een manier om het een integraal onderdeel van zijn carrière te maken toen hij kennis maakte met de kunst van NFT. Twee maanden later smeedde hij zijn eerste “onmisbare penning” op de markt – een “aeroglief” van heldere lijnen die een rechthoek vormen boven een klif aan de kust. Het werd verkocht voor 30 ETH ($ 45.000 USD), waarvan een deel werd gedoneerd aan de National Park Conservation Society en het AAPI Community Fund.

Later dat jaar gaf Web3 Obscura hem de opdracht om een ​​nieuwe reeks afbeeldingen te maken, getiteld Variable Aeroglyphs, die hem naar de Badlands van New Mexico brachten voor een shoot van 20 uur die resulteerde in 55 afbeeldingen van dezelfde locatie, elk met verschillende lichtomstandigheden. en patronen. . . Wu heeft ook op verschillende manieren geëxperimenteerd met weergave, van animatie tot AR-ervaringen en het in kaart brengen van bewegende beelden op fysieke afdrukken.

“Het is echt een hybride medium, dus ik wil die horizon graag verder verbreden en nadenken over het uiteindelijke doel van mijn werk. Creëer ik een prachtig kunstwerk waar mensen naar zullen kijken en waarderen, of creëer ik een ervaring die mensen zullen delen, ‘zei hij over de ervaring.

Wu neigt naar het laatste terwijl hij blijft experimenteren met de vorm van zijn werk, maar ongeacht het medium blijft zijn kijk op en benadering van de natuurlijke wereld consistent.

Hij merkte op: “Veel mensen zeggen altijd dat mijn werk een andere wereld is, dat is het eerste woord dat bij mensen opkomt als ze aan mijn werk denken, maar ik probeer geen vreemd beeld te creëren, ik probeer dat te laten zien dit is onze planeet. Er zijn zoveel nieuwe manieren om het te zien.” Dat kan je kijk op hem vernieuwen.

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *