(CNN) — De “doomsday clock” was ingesteld op 90 seconden voor middernacht dinsdag, het dichtst bij de klok ooit geweest, sinds middernacht markeert het moment waarop de aarde onbewoonbaar zal zijn voor de mensheid, volgens het Bulletin of the Atomic Scientists, dat de klok in 1947. .

De publicatie zei in een persbericht dat de beslissing om de klok dit jaar 10 seconden vooruit te zetten grotendeels te wijten was aan de Russische invasie van Oekraïne en het verhoogde risico op nucleaire escalatie, terwijl de aanhoudende dreiging van de klimaatcrisis, evenals de ineenstorting van de normen en instellingen die nodig zijn om de risico’s die samenhangen met biologische bedreigingen te verminderen. Evenals Covid-19.

“We leven in een tijd van ongekend gevaar, en de tijd op ‘Doomsday Clock’ weerspiegelt die realiteit”, zei Rachel Bronson, de president en CEO van de publicatie, in een verklaring. “Het is een beslissing die onze experts niet onderschatten. De regering van de Verenigde Staten en haar bondgenoten in de NAVO en Oekraïne hebben meerdere kanalen.” Voor dialoog moedigen we leiders aan om er het beste van te maken om de klok terug te draaien.

De “Doomsday Clock” tikt al 76 jaar, maar het is geen gewone klok omdat hij probeert te meten hoe dicht de mensheid bij de vernietiging van de wereld is, en van 2020 tot 2022 is de klok ingesteld op 100 seconden voor middernacht.

Het horloge zou volgens de publicatie niet zijn ontworpen om existentiële bedreigingen te meten en uiteindelijk te beslissen, maar om gesprekken over moeilijke wetenschappelijke onderwerpen zoals klimaatverandering aan te moedigen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *