Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De familie van de Egyptische zakenman Safwan Thabet heeft de vrijlating aangekondigd van hem en zijn zoon na meer dan twee jaar gevangenisstraf op beschuldiging van “lidmaatschap en financiering van een terroristische groepering”.

Mariam Safwan Thabet, de dochter van een zakenman en oprichter van een groot melk- en sapbedrijf in Egypte, zei zaterdag op haar Facebook-pagina dat haar vader en broer waren vrijgelaten.

En in de post schreef ze: “Nou, we hebben hem geantwoord en hem van verdriet gered.” God verhoorde gebeden.

De Egyptische autoriteiten arresteerden Safwan Thabeth (76 jaar) eind 2020 en twee maanden later werd zijn zoon Saif (41 jaar) opgeroepen voor onderzoek door de National Security Agency, voordat hij net als zijn vader gevangen werd gezet.

De zaak van Safwan Thabet en zijn zoon trok internationale aandacht en mensenrechtenorganisaties riepen op tot hun vrijlating. In september 2021 zei Amnesty International dat de Egyptische autoriteiten “antiterrorismewetten misbruikten om willekeurig een prominente zakenman en zijn zoon vast te houden, onder omstandigheden die neerkwamen op marteling, als vergelding voor hun weigering om hun bedrijfsmiddelen over te dragen”, aldus een verklaring van de organisatie.

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *