Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Het Hof van Cassatie van Egypte – de hoogste gerechtelijke instantie van het land – heeft donderdag besloten het beroep van zakenman Hassan Ratib te accepteren en de straf te verlagen van 5 naar 3 jaar gevangenisstraf in het geval van mensenhandel in de oudheid.

De rechtbank besloot ook om de straf van voormalig parlementariër Alaa Hassanein te verlagen van 10 jaar gevangenisstraf naar 5 jaar, en legde elk van hen een boete op van een miljoen pond (33,5 duizend dollar).

In december 2021 nam de Egyptische procureur-generaal Hamada Al-Sawy een besluit om 23 mensen door te verwijzen, onder wie zakenman Hassan Ratib, de eigenaar van de satellietzenders “Al-Mehwar”, de groep “Sama” die investeert in cement, onderwijs en toerisme industrieën, en Alaa Hassanein, lid van de raad van bestuur. Al-Nawab, bekend als de “plaatsvervanger van de djinn en de duivel”, staat terecht voor de bevoegde strafrechter en beschuldigt haar van het leiden van een groep die antiquiteiten heeft opgegraven en naar het buitenland heeft gesmokkeld.

Dr. Mohamed Hammouda, de advocaat van zakenman Hassan Ratib, zei dat het Hof van Cassatie de straf die zijn cliënt is opgelegd heeft verlaagd van 5 jaar naar 3 jaar, en dat hij de helft ervan heeft uitgezeten en daarom recht heeft op vrijlating tijdens de volgende termijn. periode, en de straf voor voormalig parlementariër Alaa Hassanein werd teruggebracht van 10 jaar naar 5 jaar, en een boete van 2 miljoen Egyptische pond ($ 67,1 duizend).

Hamouda voegde eraan toe, in exclusieve verklaringen aan CNN in het Arabisch, dat hij zou werken om de procedures voor de vrijlating van zakenman Hassan Ratib te voltooien, op voorwaarde dat dit in de nabije toekomst gebeurt.

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *