Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — Het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft gereageerd op Hassan Nasrallah, de secretaris-generaal van Hezbollah in Libanon, en zijn recente verklaringen over de situatie in Egypte.

En het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken plaatste op zijn officiële Facebook-pagina een bericht met de tekst: “Reactie op de verklaringen van Hassan Nasrallah over Egypte: Woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken: absurde verklaringen die valse heldenmoed proberen te noemen… Reageren op een onderzoek van het Middle East News Agency over de verklaringen die Hassan Nasrallah aanraakte. Daarin weigerde ambassadeur Ahmed Abu Zeid, de officiële woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken, onlangs in Egypte commentaar te geven op deze verklaringen, erop wijzend dat ze absurd zijn en niets meer dan een poging om valse heldenmoed.

Nasrallah zei in opmerkingen van het Libanese persbureau: “Ik doe een beroep op u. Een deel van de aanwezigen heeft in ieder geval gestudeerd en leuke artikelen geschreven. Ik nodig u uit om de kwestie van Egypte en Jordanië te volgen, maar vooral Egypte, dat het eerste land is dat vrede sluit met de vijand van Israël en Camp David bouwt.” En strikt toegewijd aan het verdrag, oké met de Amerikanen, als God het wil, de beste betrekkingen met Saoedi-Arabië, de beste betrekkingen met de Golfstaten, oké en laten we gaan met het Internationaal Monetair Fonds, waar is Egypte geworden, wat is de status van Egypte nu?

Hij vervolgde: “Is Libanon belangrijker voor Amerika dan Egypte? Is Libanon belangrijker voor Europa dan Egypte? Is Libanon belangrijker voor Saoedi-Arabië dan Egypte? Is Libanon belangrijker voor de Golf dan Egypte? Wat missen de Golfstaten om met 100 miljard, 200 miljard, 300 miljard op de proppen te komen – ze denken dat ze aan het voetballen zijn – en hier zijn de Arabische landen die op instorten staan. Nu is het onze pech dat we in Egypte, ondanks de aanwezigheid van grote, belangrijke, gerespecteerde en internationale spelers, noch Ronaldo noch Messi hebben. Nou, dit is een model en er is geen reden, laten we meer uitleggen … “

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *