Caïro, Egypte (CNN) – Consumenten in Egypte worden geconfronteerd met hogere prijzen voor zogenaamd “toeristenbrood”, wat niet-gesubsidieerd brood is dat wordt gekocht door niet-broodbezitters, evenals gewichtsverminderingen, als gevolg van een stijging van de wereldtarweprijzen na de Russische oorlog. Oekraïne, de waardedaling van het pond, en de regering hebben dit tegengegaan door de voorbereiding aan te kondigen van een systeem voor de verkoop van gesubsidieerd brood aan niet-gebruikers van de maaltijdsubsidie ​​tegen de werkelijke prijs.

De leiders van de bakkerijdivisie bevestigden dat het staatssysteem nog niet is geïmplementeerd en zich nog in de voorbereidingsfase bevindt. Ook benadrukten zij dat de invoering van dit systeem in belangrijke mate zal bijdragen aan het verlagen van de prijzen van toeristenbrood en het verminderen van de druk op de consument.

Egyptenaren consumeren ongeveer 300 miljoen broden per dag, van de 275 miljoen gesubsidieerde broden die door stadsbakkerijen aan bonkaarthouders worden verkocht voor 5 piastres ($ 0,00169), met een gewicht van 90 gram, met een maximum van 5 broden per persoon per dag. Al-Ifranji-bakkerijen produceren toeristisch brood in hoeveelheden tot 25. Volgens officiële gegevens en verklaringen overtreft een miljoen broden de prijs van één Egyptisch pond ($ 0,034).

Attia Hammad, hoofd van de bakkerijafdeling van de Kamer van Koophandel van Caïro, zei dat de Egyptische regering werkt aan de voorbereiding van een systeem om gesubsidieerd brood te verkopen aan niet-maaltijdkaarthouders tegen de werkelijke prijs, en aan het mechanisme voor de verkoop van het brood of zijn brood. prijs is nog niet vastgesteld en de afdeling is in afwachting van de uitvaardiging van een ministerieel besluit dat deze punten verduidelijkt om over te gaan tot de implementatie van een systeem dat aanzienlijk zal bijdragen aan de voorziening van binnenlands brood voor burgers, en om de de prijzen van toeristenbrood.

De eerste assistent-minister van Bevoorrading en hoofd van het directoraat Interne Handel, Ibrahim Ashmawy, kondigde eerder aan dat het ministerie zal beginnen met het implementeren van de ervaring van het verkopen van lokaal brood aan niet-maaltijdkaarthouders tegen de werkelijke prijs, via prepaid creditcards via de bakkerij. maaltijd.

In exclusieve verklaringen aan CNN in het Arabisch legde Hammad het verschil uit tussen de productie van toeristisch en gesubsidieerd brood, door te zeggen dat Egyptische bakkerijen meel van de markt kopen om toeristisch brood te produceren, en dat de prijs wordt bepaald door vraag en aanbod, niet onderworpen aan overheidscontrole. . De prijs van het gesubsidieerde brood is slechts 5 piastres ($ 0,00169) en wordt alleen gegeven aan bonkaarthouders.

Egypte importeert het grootste deel van zijn tarwebehoefte uit het buitenland, en het invoervolume bedroeg ongeveer 1,6 miljard dollar tijdens de eerste helft van vorig jaar, wat een stijging is van 66 miljoen dollar in vergelijking met dezelfde periode van het voorgaande jaar, terwijl de regering werkt om burgers te motiveren om de in eigen land geteelde hoeveelheden te vergroten door de prijs van ardab voor het seizoen te verhogen. 2023, om volgens een officiële verklaring 1.250 Egyptische ponden ($ 42,16) te bereiken.

Het hoofd van de bakkerijafdeling van de Federatie van Kamers van Koophandel, Abdullah Ghorab, bevestigde in exclusieve verklaringen aan CNN in het Arabisch dat de regering nog steeds experimenten uitvoert met het systeem om gesubsidieerd brood te verkopen aan niet-maaltijdkaarthouders, en nog niet heeft daadwerkelijke verkoop aan burgers heeft uitgevoerd, waaruit blijkt dat er 33.000 alternatieve bakkerijen zijn. Bakkerijen verspreid over de Republiek kunnen het systeem direct na oplevering toepassen.

De broodsubsidierekening steeg in de begroting voor het lopende fiscale jaar tot ongeveer 93 miljard pond ($ 3,2 miljard) nadat de broodsubsidies met meer dan 55 miljard pond ($ 1,9 miljard) stegen als gevolg van een stijging van de wereldwijde tarweprijzen.

Muhammad al-Abasiri, verantwoordelijk voor het beheer van een bakkerij in het district Heliopolis, zei dat de implementatie van een systeem van gesubsidieerde broodverkoop voor niet-maaltijdkaarthouders financiële besparingen voor burgers zal opleveren, door het prijsverschil tussen toeristen, dat 1,5 pond (0, 05 USD) per brood voor minder dan 1 USD. EGP ($ 0,03) voor de subsidie, maar de kwestie vereist monitoring van het systeem zodat het gesubsidieerde brood beschikbaar is voor burgers, en het systeem heeft geen invloed op de verkoop van “toeristisch” voedsel, dat sommige burgers accepteren.

Wat betreft het verschil tussen gesubsidieerd en toeristisch brood, legde Al-Abasiri uit dat gesubsidieerd brood wordt gemaakt met 82% extractiemeel – wat het totale percentage meel is van gemalen tarwe – terwijl toeristisch brood wordt gemaakt met 72% extractiemeel, wat de kleur witter dan zijn gemeentelijke tegenhanger. De voedingswaarde van verrijkt brood is hoger. Aan de andere kant is er de hele dag door meer toeristisch brood dan gesubsidieerd brood, dat snel opraakt.

Ondertussen heeft premier Mostafa Madbouly bevestigd dat de prijs van brood niet zal worden verhoogd, ondanks de verdubbeling van de tarwesubsidies van £ 38 miljard tot ongeveer £ 95 miljard, volgens officiële verklaringen van vandaag.

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *