Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Egyptische Orde van Advocaten heeft besloten om vanaf donderdag voor onbepaalde tijd te schorsen voor het werken en bijwonen van strafrechtbanken en openbare vervolgingsonderzoeken in de hele Republiek, vanwege het incident met de advocaat van Matrouh, die werd veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf in het geval van een aanslag op medewerkers van de Matrouh-rechtbank.

Volgens lokale media brak er een ruzie uit tussen advocaten en medewerkers van de Matrouh-rechtbank, die uitmondde in een handgemeen tussen meerdere advocaten en medewerkers, en werden de deelnemers aan de ruzie voorgeleid aan het parket. , die 6 advocaten veroordeelde tot een gevangenisstraf van 4 dagen, en de werknemer werd vrijgelaten, waarna de Matrouh Misdemeanor Court hem veroordeelde tot gevangenisstraf. 6 advocaten, twee jaar proeftijd en twee jaar proeftijd voor het mishandelen van rechtbankmedewerkers.

Abdel Halim Allam, voorzitter van de Orde van Advocaten, zei dat de Algemene Vakbond in de hele Republiek in algemene staking ging nadat de rechtbank had besloten om 6 advocaten gevangen te zetten in het Matrouh-incident, wegens het niet volgen van de juridische procedures die volgden op de processen. en om te reageren op legitieme eisen advocaat, met de uitleg dat de Vakbond gerechtelijke uitspraken respecteert. Het is helemaal niet toegestaan ​​om ermee om te gaan, maar er zijn procedures voordat we een beslissing nemen waar we bezwaar tegen hebben.

In haar verklaring over de crisis van advocaat Matrouh verklaarde de Algemene Unie: “Er is een onbegrijpelijke aandrang en een duidelijke onverzettelijkheid om collega’s in voorlopige hechtenis op te sluiten, ondanks het ontbreken van rechtvaardiging voor voorlopige hechtenis, en ongerechtvaardigde haast bij het verwijzen naar ze voor de rechter brengen zonder de loop van het onderzoek af te ronden.”

In exclusieve verklaringen aan CNN in het Arabisch voegde Allam eraan toe dat er op vrijdag een vergadering van de hoofd- en subcommissie van de Orde van Advocaten zal worden gehouden, waar de duur van het einde van de algemene staking zal worden bepaald. In de zaak is een beroepsprocedure voor een herhalingsproces gestart en we zullen op de dag van de hoorzitting in hoger beroep komen.

Aanstaande zondag 22 januari is er een hoorzitting over misdrijf in hoger beroep, waar het beroep van Matrouhs advocaat tegen de gevangenisstraf van twee jaar met hard werken en tenuitvoerlegging zal worden overwogen.

Hassan Amin, hoofd van de South Cairo Bar Association, bevestigde dat de advocatenstaking donderdag van kracht is geworden in de zaak van advocaten Matrouh, die tot twee jaar gevangenisstraf zijn veroordeeld als gevolg van een geschil tussen een werknemer en een advocaat , wat onderzocht moest worden, geen detentie van advocaten vanaf 4 jaar. dagen, daarna verlenging van 15 dagen, spoedberechting en gevangenisstraf van twee jaar.

Amin voegde in exclusieve verklaringen aan CNN Arabic toe dat de Orde van Advocaten oproept tot de vrijlating van de advocaten, de nietigverklaring van het vonnis tegen hen en een ontmoeting met de relevante autoriteiten in het land om te coördineren om herhaling van het incident te voorkomen.

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *