Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) — De Franse hoofdstad Parijs is een favoriete stad als het gaat om lekker eten, schone kunst en haute couture.

Ook een nieuwe indicator van de World Travel and Tourism Council (WTTC) laat zien dat Parijs de machtigste toeristenstad ter wereld is.

WTTC, een Britse organisatie zonder winstoogmerk in de reisindustrie, analyseerde toerismegegevens uit 2022 om te zien waar reizigers het meeste geld aan uitgeven.

De World Travel and Tourism Council (WTTC) heeft Parijs, Frankrijk gerangschikt als de machtigste stad ter wereld op het gebied van toerisme. , duidelijke tekstCredit: Laura Passavanti/Adobe Stock

De uitgebreide lijst van de machtigste toeristensteden hield echter niet alleen rekening met museumkaartjes en hotelkamers, maar een andere factor was het investeringsniveau van overheden, lokale en nationale bedrijven in deze steden als toeristische bestemmingen.

De stad bereidt zich voor op de Olympische Zomerspelen van 2024.

Hoewel minder dan 5% van de faciliteiten voor de Spelen in een nieuwe vorm zal worden gebouwd, investeert de stad middelen in infrastructuur, beveiliging en andere maatregelen om haar te helpen zich voor te bereiden op het hosten van de wereld.

Met dat in gedachten bedroeg het totale toerisme in de Franse hoofdstad 35,6 miljard dollar.

Maar welke andere landen staan ​​er op de lijst?

Toerisme in de Verenigde Staten

Het overtrof alle andere bestemmingen.. Ontdekking "sterker" toeristische stad ter wereld
De inkomsten uit toerisme voor de Amerikaanse stad Las Vegas bedroegen $ 23 miljard, volgens de World Travel and Tourism Council “WTTC”. , duidelijke tekstCredit: DMITRY VINOGRADOV/geluksfoto/Adobe Stock

De Verenigde Staten genoten van 3 steden op de “WTTC”-lijst, namelijk Orlando, New York en Las Vegas.

Hoewel elke stad een aanzienlijk deel van haar geld verdient met toerisme, richt ze zich ook op verschillende soorten reizigers. Orlando is populair bij gezinnen die de themaparken van de stad bezoeken, Las Vegas is een wereldwijd centrum voor gokken en het nachtleven, terwijl New York fijnproevers en kunstliefhebbers aantrekt.

Het overtrof alle andere bestemmingen.. Ontdekking "sterker" toeristische stad ter wereld
New York City staat op de zesde plaats op de WTTC-lijst. , duidelijke tekstCredit: eyetronic/Adobe Stock

In deze groep was Orlando de best betaalde en verdiende $ 31 miljard voor 2022.

Chinese vergadering

Het overtrof alle andere bestemmingen.. Ontdekking "sterker" toeristische stad ter wereld
Peking, China nam de tweede plaats in. , duidelijke tekstCredit: SeanPavonePhoto/Adobe Stock

Drie Chinese steden, Beijing, Shanghai en Guangzhou, stonden in de top tien van de lijst voor 2022, terwijl andere Chinese bestemmingen aan een opmars bezig zijn.

De strandbestemming Sanya op het zonnige Hainan-eiland in Zuid-China, en Macao in het bijzonder, worden genoemd als voorbeelden van plekken om in de toekomst naar te kijken.

China heeft zwaar geïnvesteerd in toerisme en promoot zichzelf bij internationale reizigers nu de grenzen weer open zijn.

Macau is de enige stad in China waar gokken legaal is, en het is voor de meeste toeristen gemakkelijker om zonder visum te bezoeken, in tegenstelling tot het vasteland van China.

WTTC verwacht dat China in 2032 de ranglijst zal domineren.

In een verklaring zei WTTC-president en CEO Julia Simpson: “Grote steden als Londen, Parijs en New York blijven wereldwijde grootmachten, maar in de komende jaren zullen Beijing, Shanghai en Macau stijgen op de lijst van topsteden.”

Andere belangrijke bestemmingen

Het overtrof alle andere bestemmingen.. Ontdekking "sterker" toeristische stad ter wereld
Tokio, Japan, staat op de zevende plaats. , duidelijke tekstCredit: shantihesse/Adobe Stock

Tokio, Mexico-Stad en Londen staan ​​op de zevende, achtste en negende plaats.

Aan de andere kant was het interessant om de steden te zien die niet op de lijst stonden.

Het overtrof alle andere bestemmingen.. Ontdekking "sterker" toeristische stad ter wereld
Mexico-Stad behaalde de achtste plaats. Het is onduidelijk of Amerikanen die tijdens de COVID-19-pandemie naar Mexico zijn verhuisd een rol hebben gespeeld. , duidelijke tekstCredit: Lucas Vallecillos/VWPics/Redux

Verrassend genoeg hebben twee bestemmingen in het Midden-Oosten, die de afgelopen tien jaar enorm in populariteit zijn gegroeid, de lijst niet gehaald.

Hoewel Dubai en Doha bovenaan de lijst stonden van bestemmingen met de hoogste inkomsten uit toerisme, presteerden ze niet beter dan de anderen in andere categorieën en eindigden ze buiten de lijst van top tien bestemmingen.

Amsterdam, Barcelona en Singapore waren ook het slachtoffer en scoorden hoog als het gaat om gelduitgaven door bezoekers, maar haalden niet de uitgebreide lijst van “sterkste” bestemmingen.

Hier is de lijst van ‘s werelds meest krachtige steden voor toerisme in 2022:

  1. Parijs, Frankrijk
  2. Beijing, China
  3. Orlando, Florida
  4. Shanghai, China
  5. LasVegas, Nevada
  6. New York City, New York
  7. Tokio, Japan
  8. Mexico Stad, Mexico
  9. Londen, Groot-Brittannië
  10. Guangzhou, China

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *