Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Amerikaanse reality-tv-ster Kim Kardashian heeft beslag gelegd op de met diamanten ingelegde “Atallah Cross”-halsketting die wijlen prinses Diana, prinses van Wales bij verschillende gelegenheden heeft gedragen, nadat ze deze voor £ 163.800 had gekocht. , dat is ongeveer 200 duizend dollar.

Tijdens de laatste vijf minuten van de veiling van de collectie “Royal and Noble”, die woensdag werd gehouden in het veilinghuis “Sobie’s” in Londen, slaagde de vertegenwoordiger van Kardashian erin om het winnende bod uit te brengen onder de bieders die streden om de geld. kruis gemaakt van amethist, een soort kwarts die verschillende kleuren heeft. Van lichtpaars tot donkerpaars.

Sotheby’s zei dat het perceel voor meer dan het dubbele van de schatting van voor de veiling werd verkocht.

De ketting is gemaakt door juweelontwerper Garrard in de jaren 1920 en gekocht door de Palestijns-Britse zakenman Naim Atallah in de jaren 1980., platte_tekstCredit: Sotheby’s

“Of het nu qua maat, kleur of stijl is, dit is een gedurfd sieraad dat niet anders kan dan een levend statement maken, hetzij door geloof of mode – of beide.”

“We zijn verheugd dat dit stuk een nieuw leven heeft gekregen in de handen van een andere wereldberoemde naam”, voegde Spofforth eraan toe.

Ontworpen door koninklijke juwelier Garrard in 1920, heeft de ketting een vierkant geslepen kruisvormige amethist en wordt geaccentueerd met ronde diamanten in een opvallend gestileerd ontwerp, aldus het veilinghuis.

De snit meet ongeveer 5,4 “x 3,7” en het totale diamantgewicht is ongeveer 5,25 karaat.

In de jaren tachtig kocht de overleden Brits-Palestijnse zakenman en uitgever Naim Atallah het van Garrard en leende het volgens Sobie’s aan zijn vriendin, prinses Diana, om het meerdere keren te dragen.

Het veilinghuis zei dat prinses Diana “bijzonder dol” was op de ketting die ze in oktober 1987 droeg tijdens het bijwonen van een liefdadigheidsevenement ter ondersteuning van Birthright, een liefdadigheidsinstelling die zich inzet voor de bescherming van de mensenrechten tijdens zwangerschap en bevalling, omdat ze een zwarte jurk droeg. en paars.

De overleden prinses trouwde in 1981 met de huidige Britse koning Charles III. en werd een internationaal icoon dat haar bekendheid gebruikte om mensen bewust te maken van zaken als lepra, hiv, huiselijk geweld en geestelijke gezondheid.

Salib Atallah
Prinses Diana droeg de ketting beroemd tijdens een liefdadigheidsgala in oktober 1987, platte_tekstCredit: Fotobibliotheek door Tim Graham/Getty Images

“Prinses Diana’s zelfvertrouwen groeide in de jaren tachtig, toen ze bekend werd om haar steeds gewaagdere keuzes, waarbij ze afstapte van een meer romantische en ingetogen stijl”, zei Sobie’s in een verklaring. waar ze de voorkeur aan gaf.

“Het feit dat ze de ketting, nu bekend als het Kruis van Atallah, verschillende keren droeg – meestal bij speciale gelegenheden – benadrukt deze ontwikkeling”, aldus de verklaring.

Het veilinghuis begrijpt dat Diana de enige was die ooit het kruis droeg, en dit is de eerste keer dat het sinds haar dood in het openbaar wordt getoond.

Hoewel het stuk deel uitmaakt van de Britse koninklijke geschiedenis, droeg Kardashian een stukje Hollywood-geschiedenis tijdens het Met Gala van vorig jaar, toen ze de rode loper betrad in een glinsterende, ultrastrakke jurk zoals Marilyn Monroe droeg om “Happy Birthday” te zingen voor de president . John Kennedy in 1962.

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *