Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Het hoofd van de communicatieafdeling van het Turkse presidentschap, Fahrettin Altun, bekritiseerde de omslag van het Britse tijdschrift “The Economist”, die hij beschouwt als beledigend voor de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

“Volgens hun grillen, vulgaire woorden, desinformatie en arrogante propaganda kondigen ze het einde van de Turkse democratie aan”, zei Altun in een tweet die vrijdag werd gepubliceerd door het Turkse persbureau “Anadoli”.

Altun legde uit dat “het tijdschrift de weergave van Turkije opnieuw begon op basis van saaie en opzettelijke intellectuele onwetendheid door te zeggen: (Ze begonnen opnieuw)”, aldus zijn beschrijving.

Het Britse tijdschrift The Economist publiceerde donderdag een bericht op de voorpagina onder de titel “Turkse dictatuur is in aantocht… speciaal rapport over het rijk van Erdogan”.

“Hun marketingtechnieken op basis van provocerende koppen en afbeeldingen kunnen hen helpen hun tijdschrift te verkopen, maar we moeten de lezers eraan herinneren dat dit nepjournalistiek is, gebaseerd op goedkope propaganda en verkeerde informatie”, voegde hij eraan toe.

Altun merkte op dat “het Turkse politieke systeem vele calamiteiten heeft overleefd, waaronder de mislukte couppoging op 15 juli 2016, met het bloedoffer van het volk om de democratie te beschermen”, zei hij.

Hij vervolgde: “Toen president Erdogan onze burgers opriep om zich tegen de putschisten te verzetten, was de reactie van ons volk op deze oproep een les die nog een eeuw niet zal worden vergeten, en het is duidelijk dat journalisten en redacteuren van de zogenaamde Economen vonden het niet erg om de strijd van ons volk voor democratie te zien”, aldus wat hij zei. Aangehaald bureau.

Altun verklaarde het misbruik van president Erdogan door het Britse tijdschrift door te zeggen: “Misschien is de reden voor dit gedrag hun onverklaarbare en eindeloze haat tegen onze democratisch gekozen president die alle verkiezingen won waaraan hij deelnam.”

Hij sloot af met de woorden: “Als je de moeite niet kunt verdragen om te onderzoeken hoe en waarom het Turkse volk Erdogan vertrouwt, wie zou je dan serieus moeten nemen?”, meldt Anadolu Agency.

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *