Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Irakezen hebben woensdag bij de centrale bank in de hoofdstad Bagdad geprotesteerd tegen de depreciatie van de lokale munt ten opzichte van de Amerikaanse dollar.

Honderden mensen marcheerden door Al-Rashid Street in de buurt van het hoofdkantoor van de Centrale Bank in Bagdad, terwijl ze scandeerden tegen de regering van premier Muhammad Shia’ Al-Sudani.

De demonstranten riepen op tot een “verlaging van de dollarkoers” en “het stoppen van de smokkel van valuta naar Iran”, zoals ze zeiden. Enkele herhaalde zinnen als: “De dollar is gevallen… Soedanezen, genoeg excuses, laat de dollar vallen.”

Ook op woensdag bereikten de verkoopprijzen van dollars ongekende hoogten en bedroegen 161.000 dinar voor 100 dollar, meldt het officiële Iraakse persbureau.

Eerder paste de Centrale Bank de wisselkoers van de dollar ten opzichte van de Iraakse dinar aan, zodat de aankoopprijs van de dollar van het Ministerie van Financiën uitkwam op 1.450 dinar, 1.460 dinar voor banken en 1.470 dinar voor burgers.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *