Voormalig president van de Generalitat van Catalonië, Arthur Meerdeze zaterdag evalueerde de staat van het onafhankelijkheidsproces, dat “noch levend noch dood, hij slaapt in de winterslaap in de vriezer“.

Hij zei het in één interview voor Ràdio Catalunyawaarin hij uitlegde dat hij Catalanen zijn “alleen geautoriseerd” tot bevestig dus dat het ‘proces’ is voltooid Hij bestempelde de verklaringen van de regering dat ze hem als veroordeeld beschouwden als “provocatie”: “Ze zijn onverantwoordelijk en vals.”

Mas sprak ook over de strategie CKD tot uitgegroeid tot een “hegemoniale” partij in Catalonië, hoewel “het kost geld Daarom verwees hij naar president Pere Aragonès, die sinds 1980 een regering “met minder steun” in het parlement leidt, met 33 afgevaardigden. “De ERC probeert het, maar is niet zomaar weggegaan.”

De 129e president van de Generalitat van Catalonië waardeerde zijn rol verre van de eerste politieke lijn: “Ik Ik heb geen zin in een Chinese vaaser zijn voormalige presidenten die hun rol vinden en zich op hun gemak voelen, en er zijn anderen die dat niet zo zijn.

“Ik heb Puigdemont in mijn vervanger in de presidentiële functie duidelijk gemaakt dat ik hier was helpen en niet storen. En soms staan ​​de Chinese vazen ​​in de weg”, voegde Mas er ironisch aan toe dat het zijn wil is om “een beetje” kritiek te uiten, zich “net genoeg” uit te drukken en te laten zien dat “politiek verder gaat dan het dagelijks leven en alledaagse beledigingen”.

Wat betreft het verlaten van de politiek, Mas ontkende dat de CUP hem had veroordeeld. “Ik had twee opties: de verkiezing herhalen of me terugtrekken, en ik besloot op de tweede. En ik deed het om te benadrukken dat mensen op belangrijke momenten in een land niet boven projecten kunnen staan.”

“Daarom heb ik mijn positie als voorzitter van de Generalitat opgeofferd. Je moest de continuïteit van het soevereine project behouden, omdat er voor het eerst een absolute meerderheid was voor onafhankelijkheid”, concludeerde hij.

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *