Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – De Russische ambassadeur in Duitsland, Sergey Nechev, zei woensdag in een verklaring dat het besluit van de Duitse regering om in te stemmen met de levering van Leopard 2-tanks aan Oekraïne “extreem gevaarlijk” is en het conflict “naar een nieuw niveau van conflict.”

Nechev voegde eraan toe: “Deze zeer gevaarlijke beslissing tilt het conflict naar een nieuw conflictniveau en is in tegenspraak met de verklaringen van Duitse politici over de onwil van Duitsland om deel te nemen aan een dergelijk conflict.”

“Helaas zien we, net als onze naaste partners, dat Duitsland niet geïnteresseerd is in een diplomatieke oplossing voor de Oekraïense crisis. Het bleef Kiev voorzien van steeds meer dodelijke wapens’, zei hij. “Rode lijnen behoren tot het verleden.”

Nechev benadrukte: “De beslissing van Berlijn betekent dat de Bondsrepubliek Duitsland uiteindelijk weigert haar historische verantwoordelijkheid tegenover ons volk te erkennen voor de verschrikkelijke misdaden van het nazisme in de jaren van de Grote Patriottische Oorlog (Tweede Wereldoorlog), die niet onder het statuut vallen. van beperkingen, en vergat het moeilijke pad van verzoening tussen de Russen en Duitsers na de oorlog.” .

De Russische ambassadeur zei dat “met goedkeuring van de Duitse leiding gevechtstanks met het teken van het Duitse kruis weer naar het (oostfront) zullen worden gestuurd, wat onvermijdelijk zal leiden tot de dood van niet alleen Russische soldaten, maar ook burgers. . bevolking.”

Hij wees erop dat het besluit van Berlijn samenvalt met de herdenking van de tachtigste verjaardag van het einde van de blokkade van Leningrad. Hij zei dat de beslissing “elk overgebleven wederzijds vertrouwen wegneemt, onherstelbare schade toebrengt aan de Russisch-Duitse betrekkingen, die al in een erbarmelijke staat verkeren, en twijfel doet rijzen over de mogelijkheid van hun normalisering in de nabije toekomst.”

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *