(CNN) – Op 7 december 2022 kwam Spike in het Guinness Book of Records als de oudste nog levende hond ter wereld.

Spike werd geboren in november 1999 uit Ohio, en toen hij de encyclopedie binnenkwam als de oudste nog levende hond ter wereld, was hij 23 jaar en 7 dagen oud.

In een verklaring die vrijdag naar CNN werd gestuurd, zei Guinness dat de langstlevende hond Louie heette, die in 1939 stierf op de leeftijd van 29 jaar en 5 dagen.

De Encyclopedia of Spike stelt dat eigenaar Rita Kimball de hond in 2009 alleen vond op de parkeerplaats van een supermarkt en hem bijna 14 jaar grootbracht.

Volgens de vrijlating zei Kimball dat toen ze hem vond, er bloedvlekken rond zijn nek zaten van een ketting of touw, en een winkelmedewerker vertelde haar dat de hond daar al 3 dagen was.

Ze voegde eraan toe dat ze de hond, die toen 10 jaar oud was, mee naar huis had genomen en verklaarde dat “Spike aan het springen was en op de bank zat, alsof hij wist waar we heen gingen.”

De encyclopedie stelt dat Rita Kimball werd ge├»nspireerd door de naam “Spike” van de hond, naar de grote, agressieve hond uit de beroemde tekenfilm “Tom en Jerry”.

“Spike was de naam van een grote hond, en mijn hond was klein, maar hij gedroeg zich als een grote hond”, zei Kimball.

De encyclopedie stelt dat Spike, die slechts 12,9 pond weegt, “meerdere aanvallen van andere dieren overleefde en elke keer sterker terugkwam”.

Kimball legde uit dat ze voor het eerst besefte dat Spike de kans had om de oudste hond te worden toen ze Jimmy Fallon, gastheer van “The Tonight Show”, hoorde praten over de dood van “Pebbles”, ‘s werelds oudste hond, op 22-jarige leeftijd in oktober 2022

Kimball zei dat Spike wordt gezien als een beroemdheid in haar familie, eraan toevoegend dat de oudere hond, die bijna blind en slechthorend is, er de voorkeur aan geeft tijd door te brengen met mensen die hij kent en de dieren op haar boerderij te bezoeken.

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *