Van de Arabische verdeeldheid over de bijeenkomst in Tripoli te midden van Libische kritiek, het ontslag van Netanyahu, de leider van de Shas-partij, uit zijn positie in zijn nieuwe regering en de dood bij een massale schietpartij in Amerika, en de reden voor het aandringen van het Westen op het sturen van Duitse “Leopard”-tanks naar Oekraïne, naar de eerste verschijning van Cristiano Ronaldo met Saoedische overwinning… Hier is CNN’s dagelijkse samenvatting in het Arabisch met koppen van enkele van de topverhalen uit het Midden-Oosten en de wereld.

Zondag bekritiseerde de minister van Buitenlandse Zaken van de internationaal erkende interim-regering van nationale eenheid, Naglaa al-Mangoush, het secretariaat van de Arabische Liga en beschuldigde het ervan zondag een Arabische overlegvergadering in de hoofdstad Tripoli te willen verstoren. zag als “politisering” en “bias”.

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft zijn senior bondgenoot, Aryeh Deri, de leider van de Shas-partij, uit alle kabinetsposten verwijderd als reactie op een uitspraak van het Israëlische Hooggerechtshof tegen zijn benoeming in regeringsposities, als gevolg van zijn eerdere belofte om zich terugtrekken uit het openbare leven als onderdeel van zijn petitie wegens belastingfraude na zijn veroordeling.

Volgens de Los Angeles Sheriff’s Department zijn zaterdagavond bij een massale schietpartij in Monterey Park, Californië, minstens tien mensen om het leven gekomen en zijn er tien in het ziekenhuis opgenomen.

In het licht van het bittere geschil tussen de Verenigde Staten en een aantal geallieerde landen enerzijds en Duitsland anderzijds over het sturen van in Duitsland gemaakte Leopard-tanks naar Oekraïne om de Russische strijdkrachten te bestrijden, lijkt het erop dat Berlijn niet zal toegeven aan zijn ondanks druk vanuit de VS en gekibbel achter de schermen.. Rapporteer CNN Pentagon Correspondent Oren Lieberman.

Rudi Garcia, coach van Al-Nasr Club, gaf Cristiano Ronaldo de aanvoerdersband tijdens de Al-Ettifaq-wedstrijd, in het eerste optreden van de Portugese ster in de Saoedische competitiewedstrijd “Roshan”.

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *