Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (CNN) – Cristiano Ronaldo bereidt zich voor op zijn eerste optreden in de Saoedische competitie “Roshan”, met de nieuw toegetreden club Al-Nasr, met verlenging van een contract voor twee seizoenen Tot 2025.

De Portugese ster zal naar verwachting in de Al-Alamy-formatie spelen voor de afgesproken wedstrijd op zondagavond in het Marsoul Park-stadion in de veertiende ronde na het uitzitten van zijn schorsing opgelegd door de Engelse voetbalbond.

Ronaldo zal volgens de FIFA veel records moeten breken in Saoedi-Arabië, waaronder:

De all-time topscorer van de Saudi League

Majed Abdullah is de topscorer van de competitie in de geschiedenis met 189 goals in 194 wedstrijden.

Het kan voor Cristiano Ronaldo moeilijk zijn om dit record te verbreken, maar tegen het einde van zijn carrière in het Saoedische voetbal zal hij de lijst van de tien beste scorers in de competitie binnengaan.

Zijn naaste concurrent, Obaid Al-Dosari, stond op de tiende plaats met 93 doelpunten.

Topscorer van de Saudi League, scoorde doelpunten in één seizoen

Dit nummer is in handen van de Marokkaan Abdel Razzak Hamdallah, die in het seizoen 2018/2019 34 doelpunten maakte, die de Portugese vedette kan doorbreken.

De beste scorer van dit seizoen

Ronaldo begint het seizoen er middenin, maar de kans bestaat dat hij de eerste plaats inneemt op de scorelijst, die momenteel wordt aangevoerd door de Braziliaan Talisca met 11 doelpunten.

Meer dan bereikt in één wedstrijd

Sami Al-Jaber wordt geacht meer dan één wedstrijd te hebben gescoord in de Saudi League, na zes keer te hebben gescoord, tijdens de ontmoeting tussen Al-Hilal en Al-Raed in 1990.

Terwijl de buitenlander die de meeste doelpunten maakte in één wedstrijd Djanini Tavares is, een voormalige speler van Al-Ahly, die vijf doelpunten maakte tegen Uhud Club.

Cristiano Ronaldo heeft al 5 goals gescoord in één wedstrijd, hij kan het weer.

De beste start in de Saudi League

De beste starter is de Marokkaan Abdel Karim Ben Hania, een voormalig speler van Al-Wehda, die vier keer scoorde in de heenwedstrijd tegen Al-Fateh Club. Wat zal Ronaldo doen in zijn eerste optreden?

De Portugese doelpuntenmaker met de meeste goals in de Saudi League

Veel Portugese spelers namen deel aan de competitie. Fabio Abreu, een voormalig assistent-speler, scoorde met 25 doelpunten het meest, de Portugese ster kan meer scoren dan dit aantal.

[colabot]

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *