New York, Verenigde Staten (CNN) – De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Anthony Blinken zei woensdag in een verklaring dat de Verenigde Staten de voormalige Panamese president Ricardo Martinelli en zijn gezin de toegang tot het land zullen ontzeggen, omdat hij hem ervan beschuldigt steekpenningen aan te nemen.

“Martinelli accepteerde steekpenningen om op ongepaste wijze overheidscontracten toe te kennen tijdens zijn ambtsperiode als president”, zei Blinken in een verklaring.

“Het accepteren van steekpenningen in ruil voor overheidscontracten ondermijnt de integriteit van de democratische instellingen in Panama en moedigt corruptie en straffeloosheid aan”, zei Blinken.

“Deze benoemingen bevestigen opnieuw de inzet van de Verenigde Staten om corruptie te bestrijden, die het algemeen belang schaadt, de economische welvaart van naties belemmert en het vermogen van regeringen beperkt om effectief te reageren op de behoeften van hun burgers”, aldus de verklaring.

“De Verenigde Staten blijven achter alle Panamezen staan ​​ter ondersteuning van de democratie en de rechtsstaat, en zullen de verantwoordingsplicht blijven bevorderen voor degenen die de openbare macht misbruiken voor persoonlijk gewin, ongeacht hun positie of politieke overtuiging”, concludeerde Blinken in een verklaring. .

Gevraagd naar commentaar op het verbod, kreeg CNN-verslaggever Luis Eduardo Camacho, een woordvoerder van de voormalige president, te horen dat Martinelli “nu bij zijn familie is en niet gestoord zal worden”.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *